Dünyadaki finansal kurumlar, artan rekabet baskısı ile beraber yapay zekaya büyük stratejik yatırımlar yaptı. Dünya Ekonomik Forumu’nun finansal hizmetlerdeki yeniliklere ilişkin geçmiş çalışmalarına dayanarak hazırladığı bir rapor, yapay zekanın finansal hizmetler üzerindeki etkisinin kapsamlı bir şekilde incelenmesini sağlıyor. İşte o rapordan detaylar:
- Kurumların yapay zeka destekli ofis operasyonları hem çalışanların yeteneklerini geliştirme hızını artıracak hem de diğerlerinin bu yeteneklere sahip olmalarını gerektirecek.
- Günümüzdeki farklılaşma yöntemleri ortadan kalktığında, yapay zeka, kurumlara kendilerini müşterilerle buluşturmak için yeni yollarsunarak, fiyat rekabetinden kaçmak için bir fırsat oluşturacak.
- Müşteri deneyimleri, müşterinin finansal hayatlarının çoğunu otomatikleştiren ve finansal sonuçlarını iyileştiren yapay zeka çevresinde merkezileştirilecek.
- Paylaşılan veri kümeleri üzerinde oluşturulan ortak çözümler, işlemlerin doğruluğunu, güncelliğini ve performansını önemli ölçüde artıracak, işlemlerde karşılıklı verimlilik sağlayacak ve mali sistemin güvenliğini artıracak.
- Yapay zeka, müşteriler için arama ve karşılaştırma maliyetlerini düşürdüğü için, firmalar aradaki farkı piyasaya sürerek, büyük ölçekli müşterilerin getirilerini artıracak ve yenilikçiler için yeni fırsatlar meydana getirecek.
- Her kurumun veri çeşitliliği için yarıştığı bir ekosistemde, rakipler ve potansiyel rakiplerle ortaklıkların yönetilmesi kritik önem taşıyacak. Aynı zamanda bu, stratejik ve operasyonel risklerle dolu olacak.
- Verilerin gizliliğini ve taşınabilirliğini yöneten düzenlemeler, finansal ve finansal olmayan kurumların yapay zekayı kullanma konusundaki becerilerini şekillendirecek ve böylece şirketlerin rekabetçi konumlarıda önemli hale gelecek.
- Yetenek dönüşümü, kurumların yapay zeka uygulamaları üzerinde en zorlayıcı sınırı olacak ve teknolojinin yanı sıra yeteneklerini etkin bir şekilde dönüştüremeyen firmaların ve coğrafyaların rekabetçi konumlarını riske atacak.
Bu rapor, Deloitte ile beraber Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan, konuyla ilgili uzmanlarla yapılan iki yüzü aşkın görüşme ve yedi küresel toplantı da dahil olmak üzere bir yıllık araştırmanın sonucudur.
Gerçekten çok başarılı bir blog
YanıtlaSilTeşekkürler
YanıtlaSil